Hurtigvalg kurs:
 
   
Mer kunnskap, gir mer glede!
hjem kurs rådgiving kontakt oss
     
BÅTFØRERPRØVEN
    Kursplan
    Vilkår
ØKONOMI
ØVRIGE KURS
 

Hvorfor ta Båtførerprøven og hva er Båtførerprøven?

Det er mer moro i båt når du vet hva du driver med. Du vil få kunnskap i  Sjømannskap og sjøveisregler, samt Navigasjon som er pensumet for det som vil gi deg Båtførerbeviset etter bestått eksamensteori.

Vårt motto er MER KUNNSKAP, GIR MER GLEDE!
Ved å ta Båtførerprøven lærer du hvordan du får mer glede av og ferdes på sjøen med den kunnskapen vi gir deg på vårt båtførerkurs. Dette vil gi deg mer sikkerhet, og du lærer om ansvaret du har for miljøet, til andre på sjøen, om regler til sjøs, kart og ikke minst hvordan man håndterer en båt for og få en sikker og fin tur på vannet.

Visste du forresten at du ved å inneha Båtførerbeviset vil kunne få lavere forsikringspremie hos mange forsikringsselskap. 

Fra 1.1.2011 var det ikke lenger tillatt med papirbasert eksamen.
På de fleste av våre båtførerkurs tilbyr vi elektronisk (nettbasert) eksamen etter avsluttet kurs på siste kursdag for de som ønsker det. Det må påregnes ca 1,5 time for gjennomføring.

Hvis du ønsker å vente med eksamen er det fullt mulig. Du kan da avlegge elektronisk eksamen på   et testsenter. Oversikt over disse finner du her. Båtførerbeviset utstedes til alle som har bestått. Båtførerbeviset utstedes av Norsk Test  AS og vil bli mottatt pr post ca 14 dager etter bestått eksamen. 

De fleste av våre kursdeltagere består eksamen. Hvis du ikke blir blant disse, er du hjertelig velkommen til å delta gratis på det neste båtførerkurset vi holder nær deg. Du må vente i 14 dager før du kan ta ny eksamen.
Har du ikke har gjennomført kurs hos oss og strøket til eksamen, tilbyr vi deg kr 700,- i rabatt ved deltagelse på et våre kurs. Les mer om dette her!

 
Hvorfor ta Båtførerprøven?
Vi vil gi deg litt informasjon om tidligere regler og de nye reglene om obligatorisk båtførerbevis. Disse tredde i kraft 01.05.2010.

Vi er sikker på at DU vil spare både tid og penger på dette.

Det er ingen ingen aldersgrense for å delta på båtførerkurset. Men for å ta eksamen i båtførerprøven må du ha fylt 14 år. Er du under 14 år kan du ta eksamen senere.
Selve båtførerbeviset får du tilsendt fra Norsk Test AS når du fyller 16 år. Dersom du mister beviset ditt, kan du ta kontakt med kursstedet eller Norsk Test AS for å få utstedt duplikat.


Tidligere regler: For å føre en fritidsbåt med en motor på over 10 Hk, eller som kan oppnå en hastighet på mer enn 10 knop, eller som er lengre enn 8 meter, må du være fylt 16 år og inneha de nødvendige ferdighetene for å føre båten. Det er altså ikke bare alderen som gjør at du kan føre en fritidsbåt, men du må også ha de nødvendige ferdighetene. Båtførerprøven regnes for å være tilstrekkelig for å dekke de teoretiske ferdighetene, mens den praktiske erfaringen må du tilegne deg selv gjennom øving og praktisk bruk av din fritidsbåt. I dag er Båtførerprøven en frivillig ordning.

Nye regler: Fra 1. mai 2010 ble Båtførerprøven obligatorisk dersom du skal føre båt over 8 meter eller om båten har mer enn 25 hk. Det obligatoriske påbudet gjelder kun personer født etter 1. jan 1980. Eldre personer behøver altså ikke beviset, men oppfordres til å ta båtførerprøven likevel. Eldre personer kan også miste retten til å kjøre båt - selv uten at de har båtførerbeviset.

Hva lærer man på kurs i Båtførerprøven?
Kursinnholdet til Båtførerprøven følger Sjøfartdirektoratets retningslinjer. Pensumet er delt inn i tre hovedelementer.

Hovedinnholdet i kurset er:
•             - Sjømannskap m.v.
•             - Lover og regler (Sjøveisreglene)
•             - Navigasjon og kartlesing (inkl elektronisk navigasjon)

Fullstendig pensumliste for Båtførerprøven finner du her.

Våre instruktører er motiverte og engasjerte,og med en stor iver og interesse for å lære bort. De fleste er også godkjente sensorer. Vi har utviklet et eget undervisningsstudie, som vil gjøre pensumet forståelig og lettlært på en morsom og engasjerende måte.

For informasjon og påmelding til båtførerkurs nær deg,
velg "Kursplan" fra sidemenyen!

 

Norsk Kurs Og Rådgivning AS
Telefon: +47 971 79000
Telefax: +47 70 12 23 64
Hovedkontor:
Dyrøyveien 25
N-6057 Ellingsøy
Avd. Oslo
Postboks 193 Skøyen
0212 Oslo
E-post: post@nkor.no
Internett: www.nkor.no
Copyright © NKOR